Studiestart - Er du helt klar?

Studiestart – Er du helt klar?

Er du kommet ind på drømmestudiet og snart skal starte op, så er det relevant at være skoleklar. Det er en ganske stor omvæltning at starte på et studie og for mange betyder det også, at nu er det tid til at flytte hjemmefra. Det kan være overvældende og stressende at tænke på, men der er også grund til at glæde dig. For studietiden kan vel og mærke være den allerbedste tid i dit liv. Læs med her.

Det er forståeligt, hvis dét med at finde bolig og pludselig skulle klare det hele økonomisk fylder rigtigt meget, Det allerbedste man kan gøre er dog at være velforberedt på den kommende tid. Det betyder blandt andet at finde et bolig tidsnok, samt planlægge hvordan det hele kommer til at hænge sammen.

Hvor kan du hente hjælp til studierne?

Der kan være tidspunkter under studietiden, hvor der er kan være et behov for hjælp. Det kan være i forbindelse med lektierne, bestemte fag eller andet. Der kan du f.eks. tjekke inspio ud. Læs om den finske side her.

Bliv god til økonomi

Når du bliver studerende må du forvente at du kommer til at lære hvordan man sparer penge. Studerende på SU vil typisk være nødt til at tænke alternativt i mange tilfælde, når det kommer til penge. Du kan dog gøre lidt forarbejde før du starter studiet og simpelthen lave dig et budget, så du ved hvad du har med at gøre. Har du endnu ikke fundet et sted at bo, kan du lave et realistisk estimat på fremtidige udgifter dertil.

Tjek boligmarkedet ud hurtigst muligt

Op til studiestart er der altid rift om boligerne i de større byer, så derfor er det faktisk med at være tidligt ude. Du kan med fordel tjekke de sociale medier, lave en personlig præsentation og se om du kan finde en delebolig eventuelt. Det gør ikke noget at være nogle måneder på forkant, inden dit studie starter.

Benyt alle studie fordelene

Selvom det kan være ganske hårdt økonomisk at være studerende, er der heldigvis nogle økonomiske fordele alligevel Nemlig studierabatter. Hver eneste gang du skal til et event, se en forestilling eller rejse med transport, så bør du tjekke om der er studierabat. Der er rigtigt mange steder, hvor der kan være mange penge at spare.

Genbrug, genbrug, genbrug

Mangler du ny computer eller andet til studiestart, kan du med fordel overveje enten at tjekke markedspladserne på nettet for varer, eller du kan købe refurbished elektronik. Det kan blive en dyr fornøjelse at købe helt ny computer, men med en refurbished model får du også garanti med. Du bør også overveje at købe alt til hjemmet, tøj og andre varer som genbrug. Spar penge og gør noget godt for miljøet.

Studiestart - Er du helt klar?
Studiestart – Er du helt klar?

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.