Guide: De gode råd til dig som skal i gang med at studere

Guide: De gode råd til dig som skal i gang med at studere

Der er mange ting at glæde dig til nu, at du snart skal starte på studie. En ny æra starter og det betyder en tid, som har indflydelse på resten af dit liv i et eller andet omfang. Studietiden kan være ganske hård og kræver meget arbejde, men samtidigt er der også uforglemmelige minder, der kommer til at gøre denne tid til den allerbedste. Læs med her.

Forbered dig på at studere

Når du har fået svar på at du er kommet ind på drømmestudiet, er det tid til at begynde at planlægge din start. Måske skal du flytte til en ny by, hvor det derfor er vigtigt i god tid at finde en bolig. Overvej eventuelt at lave et opslag på de sociale medier for at finde en delebolig. Det er langt mere personligt, når du kan fortælle lidt om dig selv.

Find den rette hjælp til dine studier

Der kan blive behov for at søge informationer, inspiration og hjælp i forhold til dine studier.

Læs om siden her hvor du kan hente masser af hjælp, noter og generel viden, som kan hjælpe dig i forhold til mange fag. Det handler om at suge den viden til sig som man kan og selvom du ikke er startet uddannelse endnu, så er det relevant at vide hvor du kan finde den.

Lav et budget

Hvis du skal flytte hjemmefra for første gang i forbindelse med dit studie, så er det relevant allerede nu at overveje din økonomi. Du kan blandt andet begynde at lave et budget, når du ved hvad du får i SU og hvor du skal bo. Det kan desuden også være en idé at tjekke jobmarkedet ud et par måneder før, du skal flytte eller starte uddannelse. En supplerende indkomst til din SU vil uden tvivl hjælpe meget, men der skal selvfølgelig også være både tid og overskud til det.

Lær at leve billigt på SU

Det kan være lidt af en skill at mestre, når man skal til at være studerende på SU. Der findes heldigvis utroligt hjælpsomme guides fra andre studerende om, hvordan du kommer godt igennem denne tid i dit liv. Du kan eksempelvis kigge efter reducerede priser på mad, i forhold til madspild.

Lær at lave lækkert mad på SU, gå op i genbrug så vidt muligt og spar på energien. Hvis du skal møblere en hel lejlighed, så tjek markedspladserne på nettet for billige møbler der passer til din personlige stil. Køb elektronik refurbished, så du sparer tusindvis af kroner og tjek altid for discount priser for studerende. Det kan tage tid at lære, men når man først finder ud af hvordan man kan leve på en billigere måde, er det til gengæld en skill man kan bruge hele livet.

Guide: De gode råd til dig som skal i gang med at studere
Guide: De gode råd til dig som skal i gang med at studere

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.