Sammenlign lån – få overblikket over de bedste lånetilbud

Gode råd til dig der skal veksle valuta til din ferie

Skal du på ferie et sted i udlandet? Så kan det være en god idé at hæve penge hjemmefra. Måske har du på et tidspunkt stået i en situation i udlandet uden kontanter på dig, hvor du ville ønske du havde hævet lidt penge. Det kan være du har skullet betale en restaurant-regning, men at du finder ud af, at restauranten kun tager imod kontanter. Det er ikke en særlig fed situation at sætte sig selv i. Derfor er det altid en god idé at hæve penge hjemmefra.

Find den aktuelle valutakurs

Du kan altid finde den aktuelle valutakurs hos en valutaomregner. Her kan du nemt og hurtigt få et overblik over, hvor mange danske kroner du bør hæve for at have et bestemt beløb i en anden valuta. Valutaomregner kan ofte omregne langt de fleste valutakurser i verden.

Værdien af en valutaomregner ligger i, at valutakurser altid er svingende og kan variere meget fra tid til anden. Derfor er det altid vigtigt at holde sig opdateret på valutakursen (i det land man skal til) inden man rejser afsted.

Pas på gebyrer – Hæv penge hjemmefra

Nogle steder i udlandet tages der store gebyrer, hvis du skal hæve kontanter. Derfor kan det være fordelagtigt at veksle alle de penge du skal bruge hjemmefra, så du ikke skal spekulere på priser og være bange for at komme til at betale flere hundreder kroner for at hæve lidt ekstra penge til mad og fornøjelser.

Tag kun de penge med du skal bruge

Når du har hævet kontanter hjemmefra og skal rundt og se landet du er rejst til, kan det være en god idé at nøjes med at tage de penge med i byen du skal bruge den pågældende dag/aften. Nogle steder i udlandet er der mange tricktyve mv., der går efter turister og forsøger at stjæle alle deres penge.

Hvis du har lejet et værelse på et hotel, kan du ofte finde et pengeskab, hvor du med fordel kan efterlade dine kontanter og dit pas. Hvis du så skulle blive snydt, kan tyven ikke nuppe så mange penge fra dig.

Hvis du vælger at bruge kreditkortet på din ferie

Hvis du på trods af vores opfordring ønsker at bruge dit kreditkort i udlandet, er det stadig særdeles relevant at være opdateret på de aktuelle valutakurser. Det skyldes, at du ofte risikere at blive spurgt, hvorvidt du ønsker at afregne i lokal valuta eller danske kroner. Hvad der er mest fordelagtigt for dig, afhænger af de aktuelle valutakurser.

Alt afhænger af din rejsedestination

Selvom vi i denne artikel har rådet dig til at hæve penge hjemmefra, afhænger det selvfølgelig af, hvor du skal rejse hen. I nogle lande er det lige så nemt at hæve penge, når du kommer derhen, f.eks. i lufthavnen, mens det i andre lande er helt umuligt. Det afhænger i stor grad af de teknologiske forhold mv. i landet. Undersøg derfor altid det land du rejser til, og hvad der anbefales i den sammenhæng.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.