5 tips til at gøre studietiden mere effektiv

5 tips til at gøre studietiden mere effektiv

At være studerende har både fordele og ulemper med sig, det kan man ikke rigtigt komme udenom. Men det er alligevel også en tid i sit liv, som anses for at være den allerbedste. Sådan er det i hvert fald for rigtigt mange. Som studerende er det dog svært at finde en balance mellem at læse, have et socialt liv, jobs og få økonomien til at hænge sammen. Hvis bare der var flere timer i døgnet ikke?

#1 – Find inspiration og hjælp til studiet

Der findes heldigvis et hav af hjælpemidler, som kan være med til at styrke fagligheden. Der kan være fag der er komplekse og faglig viden, som er svært at forstå og netop derfor kan en hjælpende hånd være relevant. Find info her omkring netop, hvordan du kan gøre det nemmere at forstå diverse fag. Du kan med fordel også få hjælp af tutors og mentors, hvis der er behov.

#2 – Tag pauser

Mange studerende kører hårdt på i forhold til hverdagen og alle deres tasks. Det kan være ganske udmattende og det er derfor også enormt vigtigt, at huske at tage pauser. Det kan måske betyde lidt færre timer på studiejobbet, eller at sige nej til sociale events en gang imellem.

#3 – Økonomien som studerende

Det kan være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed, når man er på SU. Det er derfor en rigtig god idé at lave budget, så der er overblik over rådighedsbeløbet hver måned. Heldigvis er det et hav af gode guides for, hvordan man laver SU venlig mad blandt andet. Du kan selvfølgelig også spare en del penge på events og diverse billetter, fordi du har et studiekort. Det er med at høste de økonomiske fordele, der findes ved at være studerende. Når du skal shoppe, så kig altid genbrugsbutikkerne igennem eller markedspladserne på nettet, for at spare penge.

#4 – Tag til studie events

Det kan være skræmmende at være studerende i en helt ny by, hvor man måske ikke kender nogen. Dét at lave nye venner og få bekendtskaber kan tage tid. Derfor bør du overveje at deltage i de studiearrangementer, der findes omkring dig. Det er en glimrende måde at blive rystet sammen på, med dine medstuderende.

#5 – Find en delebolig

At have en hel lejlighed for sig selv, når man er på SU kan også tage en stor del af pengene hver måned. Du kan derfor overveje at flytte i en delevenlig bolig, hvor du får roommates. Ikke nok med at du får venskaber for livet, så er det selvfølgelig også billigere. Du lærer desuden rigtigt meget om dig selv og andre, ved at bo sammen med andre medstuderende eller jævnaldrende.

5 tips til at gøre studietiden mere effektiv
5 tips til at gøre studietiden mere effektiv

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.